Οινοποιητικό Όργανο - Μουστόμετρο Ακαδημίας Τετραπλής Κλίμακος + Θήκη Αποθήκευσης




- Stock: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 - 3 η.
- Kωδικός προϊόντος: Β0560
Περιγραφή
Μουστόμετρο ακαδημίας τετραπλής κλίμακας. Για την μέτρηση της περιεκτικότητας του μούστου σε ζάχαρη, καθώς και τον υπολογισμό του πιθανού αλκοολικού τίτλου του κρασιού. Μπορεί να καθορίσει την περιεκτικότητα ζάχαρης των σταφυλιών και τον βαθμό ωρίμανσής τους. Επίσης μπορεί να προβλεφθεί το αποτέλεσμα της οινοποίησης υπολογίζοντας - κατά προσέγγιση - την περιεκτικότητα σε αλκοόλ που θα αποκτηθεί από τα σταφύλια αυτά.
Χαρακτηριστικά
Ειδικό βάρος 0.980-1.170 / Baume 0-21 / Σταφυλοσάκχαρα 0-42%
Αντιστοίχηση οινοπνεύματος 0-25%Vol.
Διαβάθμιση: 0,002 / 0,25 / 0,5 / 0,5
Βαθμονόμηση: 20οC
Μήκος: 290mm
Προέλευση: Γαλλία
Χρήσεις
Το μουστόμετρο αποτελείται από τέσσερεις κλίμακες:
Κίτρινη στήλη :δείχνει τους βαθμούς (Be) Μπωμέ ή κοινώς ονομαζόμενα γράδα του μούστου. Πυκνότητα 0-21 Baume.
Άσπρη στήλη : ένδειξη αντίστοιχο οινόπνευμα % μας δείχνει σε πλήρη αντιστοιχία με την προηγούμενη ένδειξη των τελικό βαθμό οινοπνεύματος του κρασιού. Αντ. οινοπνεύματος 0-25%
Μπλε στήλη : είναι % περιεκτικότητα του μούστου σε σταφυλοσάκχαρα. Σταφυλοσάκχαρα 0-42%.
Δεύτερη άσπρη στήλη : με ένδειξη ειδικό βάρος μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε την πορεία του βρασμού, για το έγκαιρο σφράγισμα του κρασιού. Ειδικό Βάρος 0,980-1,170
Το μουστόμετρο είναι ρυθμισμένο στους 20°C . H θερμοκρασία του είτε του μούστου είτε των σταφυλιών δεν πρέπει να διαφέρει πολύ από αυτή. Για θερμοκρασίες +10o C και άνω το μουστόμετρο δείχνει - 0,5. Για θερμοκρασίας -10ο C και κάτω το μουστόμετρο δείχνει +5.
Σε ένα γυάλινο ή πλαστικό ογκομετρικό σωλήνα βυθίζουμε το μουστόμετρο, προσέχουμε να μην ακουμπά στις πλευρές ή στον πάτο του σωλήνα. Όταν θα σταματήσει να βυθίζεται και επιπλέει έχετε την ένδειξη.